Page 33 - MEB14
P. 33
restauracji. 9 listopada 2016 roku w podwarszaw- Wiadomości ► EB WEDŁUG… ► PORADNIK ► CASE STUDIES ► z WIZYTĄ U…
skiej Jachrance odbył się finał pierwszej edycji
konkursu Colonel’s Kitchen. Dziesięć zwycięskich zespołów zmierzyło się w wielkim finale konkursu Colonel’s Kitchen
Integracja na bazie rywalizacji 33
KFC prowadzi wiele działań z zakresu employ-
er brandingu. Od kompleksowego programu on-
boardingu, przez wachlarz świadczeń dodatko-
wych, po AmRest University of Leadership, który
pomaga doskonalić kompetencje menedżerskie.
Cały czas jednak poszerzamy te działania, czego
przykładem jest właśnie międzynarodowy kon-
kurs Colonel’s Kitchen. Do udziału zaprosiliśmy
członków zespołów z Polski, Czech, Hiszpanii, Ro-
sji, Węgier i krajów bałkańskich. Każda restauracja
działająca w wymienionych krajach mogła zgłosić
jeden zespół liczący maksymalnie trzy osoby, któ-
ry na pierwszym etapie zmierzył się z innymi dru-
żynami w regionie. W kolejnej fazie rywalizacja od-
bywała się na poziomie dystryktów obejmujących
większy obszar terytorialny, z której to wyłoniono
dziesięć zwycięskich zespołów. Zmierzyły się one
ze sobą w wielkim finale zorganizowanym w Polsce.
Zadaniem uczestników było stworzenie zupełnie
nowego dania ze składników dostępnych w KFC.
Stale szukamy rozwiązań, które pomagają dbać
o rozwój pracowników. Przygotowując poszcze-
gólne projekty, konsultujemy je z zespołami. Wy-
chodzimy bowiem z założenia, że dobre projekty
employerbrandingowe są odpowiedzią na praw-
dziwe potrzeby pracowników, a nie sztucznym
tworem, który nikogo nie zainteresuje. Tak po-
wstał również pomysł na Colonel’s Kitchen. Od ja-
kiegoś czasu szukaliśmy konceptu, który nie tyl-