Page 35 - MEB14
P. 35

Wiadomości ► EB WEDŁUG… ► PORADNIK ► CASE STUDIES ► z WIZYTĄ U…

neral Manager restauracji KFC w Gdańsku. Udział      Zwycięskie danie w menu KFC                            Anna Mościszko-Bobecka
w konkursie był także doskonałą zabawą i umożli-     Uczestnicy walczyli nie tylko o atrakcyjne nagro-
wił integrację z innymi członkami zespołu. Jestem    dy, czyli m.in. wycieczkę do Paryża dla zwycięzców,    Area Coach KFC
dumny z zaangażowania moich pracowników i wy-        kamery GoPro czy nowoczesne sprzęty kuchenne.
niku, jaki osiągnęli – dodaje.                       Nagrodą główną, którą zdobyła drużyna z Hiszpa-        W KFC pracuje od 15 lat, od 4 jest kierownikiem regionalnym
                                                     nii, było wprowadzenie propozycji nowego dania do      i zarządza 30 menedżerami, w tym 8 kierownikami restaura-
Równie istotnym elementem całego konkursu było       menu restauracji. Dzięki temu, pracownicy mogli po-    cji. W swojej pracy szuka sposobów na budowanie motywacji
podkreślenie roli, jaką w firmie odgrywają wszyscy   czuć, że mają realny wpływ na kształtowanie ofer-      i zaangażowania jej menedżerów, skutecznie wspierając ich
pracownicy, a szczególnie ci, którzy mają bezpo-     ty restauracji. Z początkiem przyszłego roku nowe      w realizacji celów.
średni kontakt z klientem. Codzienna komunikacja     danie zaproponowane przez zwycięzców pojawi się        Absolwentka studiów magisterskich i podyplomowych na
z gośćmi restauracji i uważne obserwowanie ich po-   w hiszpańskim KFC, a jeśli zostanie dobrze przyję-     kierunku Innowacyjne przywództwo. Kształtowanie liderów
trzeb mają znaczący wpływ na rozwój przedsiębior-    te przez gości, może zostać wprowadzone w pozo-        zmian na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Wie-
stwa. Sukces firmy to bowiem nie tylko efekt spraw-  stałych krajach. W związku z wysokim poziomem          dzę zdobywała także w Instytucie Liderów Zmian; kurs zwień-
nego zarządzania, ale także zaangażowania i pasji    wszystkich zgłoszeń, planujemy także testować po-      czonym certyfikatem Lider Zmian – Menedżer Integralny.
pracowników. Uczestnicy Colonel’s Kitchen pod-       zostałe propozycje i część z nich wprowadzić do cza-   Prywatnie miłośniczka gór i zdobywania szczytów. W tym
kreślali, że konkurs stanowił doskonałą okazję do    sowego menu restauracji KFC. W ramach podsumo-         roku w ciągu zaledwie 2,5 dnia pokonała 120 km Karkonoszy.
wykazania się w ciekawy i nieszablonowy sposób,      wania konkursu pracujemy także nad wewnętrznym
a przy tym był świetną zabawą.                       magazynem – pierwszym wydaniem „Colonel’s Kit-
                                                     chen Magazine”, które w przyszłości ma się stać regu-
Udział w rywalizacji pozwolił nam wyjść poza         larnym, lifestylowym kwartalnikiem dla pracowników.
schemat i uruchomił naszą kreatywność. Szuka-
jąc pomysłu na konkursowe danie, podjęłyśmy ry-      Uczestnicy konkursu wykazali się ogromnym za-
zyko i zaproponowałyśmy coś zupełnie nowego –        angażowaniem i pomysłowością. Ich propozycje,
potrawę z makaronem. To produkt, którego nie ma      sposób podania i prezentacji spotkały się z entu-
w restauracjach KFC, a wiemy, że nasi goście chęt-   zjazmem jury, dlatego chcemy, by pierwsza edycja
nie by takiego dania skosztowali – podsumowuje       konkursu dała początek nowej tradycji i w następ-
Martina Malčec z Chorwacji, której zespół dostał     nych latach angażowała jeszcze więcej naszych
się do wielkiego finału Colonel’s Kitchen.           pracowników.

                                                     35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40