Page 35 - MEB14
P. 35
Wiadomości ► EB WEDŁUG… ► PORADNIK ► CASE STUDIES ► z WIZYTĄ U…
neral Manager restauracji KFC w Gdańsku. Udział Zwycięskie danie w menu KFC Anna Mościszko-Bobecka
w konkursie był także doskonałą zabawą i umożli- Uczestnicy walczyli nie tylko o atrakcyjne nagro-
wił integrację z innymi członkami zespołu. Jestem dy, czyli m.in. wycieczkę do Paryża dla zwycięzców, Area Coach KFC
dumny z zaangażowania moich pracowników i wy- kamery GoPro czy nowoczesne sprzęty kuchenne.
niku, jaki osiągnęli – dodaje. Nagrodą główną, którą zdobyła drużyna z Hiszpa- W KFC pracuje od 15 lat, od 4 jest kierownikiem regionalnym
nii, było wprowadzenie propozycji nowego dania do i zarządza 30 menedżerami, w tym 8 kierownikami restaura-
Równie istotnym elementem całego konkursu było menu restauracji. Dzięki temu, pracownicy mogli po- cji. W swojej pracy szuka sposobów na budowanie motywacji
podkreślenie roli, jaką w firmie odgrywają wszyscy czuć, że mają realny wpływ na kształtowanie ofer- i zaangażowania jej menedżerów, skutecznie wspierając ich
pracownicy, a szczególnie ci, którzy mają bezpo- ty restauracji. Z początkiem przyszłego roku nowe w realizacji celów.
średni kontakt z klientem. Codzienna komunikacja danie zaproponowane przez zwycięzców pojawi się Absolwentka studiów magisterskich i podyplomowych na
z gośćmi restauracji i uważne obserwowanie ich po- w hiszpańskim KFC, a jeśli zostanie dobrze przyję- kierunku Innowacyjne przywództwo. Kształtowanie liderów
trzeb mają znaczący wpływ na rozwój przedsiębior- te przez gości, może zostać wprowadzone w pozo- zmian na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Wie-
stwa. Sukces firmy to bowiem nie tylko efekt spraw- stałych krajach. W związku z wysokim poziomem dzę zdobywała także w Instytucie Liderów Zmian; kurs zwień-
nego zarządzania, ale także zaangażowania i pasji wszystkich zgłoszeń, planujemy także testować po- czonym certyfikatem Lider Zmian – Menedżer Integralny.
pracowników. Uczestnicy Colonel’s Kitchen pod- zostałe propozycje i część z nich wprowadzić do cza- Prywatnie miłośniczka gór i zdobywania szczytów. W tym
kreślali, że konkurs stanowił doskonałą okazję do sowego menu restauracji KFC. W ramach podsumo- roku w ciągu zaledwie 2,5 dnia pokonała 120 km Karkonoszy.
wykazania się w ciekawy i nieszablonowy sposób, wania konkursu pracujemy także nad wewnętrznym
a przy tym był świetną zabawą. magazynem – pierwszym wydaniem „Colonel’s Kit-
chen Magazine”, które w przyszłości ma się stać regu-
Udział w rywalizacji pozwolił nam wyjść poza larnym, lifestylowym kwartalnikiem dla pracowników.
schemat i uruchomił naszą kreatywność. Szuka-
jąc pomysłu na konkursowe danie, podjęłyśmy ry- Uczestnicy konkursu wykazali się ogromnym za-
zyko i zaproponowałyśmy coś zupełnie nowego – angażowaniem i pomysłowością. Ich propozycje,
potrawę z makaronem. To produkt, którego nie ma sposób podania i prezentacji spotkały się z entu-
w restauracjach KFC, a wiemy, że nasi goście chęt- zjazmem jury, dlatego chcemy, by pierwsza edycja
nie by takiego dania skosztowali – podsumowuje konkursu dała początek nowej tradycji i w następ-
Martina Malčec z Chorwacji, której zespół dostał nych latach angażowała jeszcze więcej naszych
się do wielkiego finału Colonel’s Kitchen. pracowników.
35