Page 23 - Magazyn Employer Branding nr 6
P. 23
WIADOMOŚCI  » EB WEDŁUG…  » PORADNIK  » CASE STUDIES  » Z WIZYTĄ U…

Studencka
kuchnia od KPMG

„Student’s Cook Book” to książka kucharska z przepisami dla studentów
wydana przez KPMG w Polsce. Zawiera porady, jak przygotować szybkie
i smaczne dania na każdą kieszeń. W publikacji znajdują się przepisy
sprawdzone przez najbardziej zainteresowanych, czyli samych studentów.
To właśnie oni przysłali do KPMG swoje receptury oraz zdjęcia gotowych
kulinarnych dzieł.

Stworzenie książki kucharskiej „Student’s Cook Book” to następujące wyjaśnienie: „404 Error Page Not
kontynuacja projektu „Almanach Studenta” – publikacji Found”. Skoro studencka kuchnia to takie wy-
wydanej przez KPMG w  2013  r. z  myślą o  tych, którzy zwanie, KPMG postanowiło przyjść z pomocą.
stawiają pierwsze kroki na uczelniach. Jego autorami były Kulinarną propozycję przedstawiliśmy na face­
osoby ze starszych roczników, które chciały podzielić się bookowym profilu KPMG Poland w styczniu 2014 r.
z młodszymi koleżankami i kolegami przydatnymi informacja­ Zachęcaliśmy do podzielenia się swoimi kulinarnymi
mi i udzielić im wskazówek dotyczących tego, jak odnaleźć doświadczeniami. Nie czekaliśmy długo na odpowie-
się w akademickim świecie. W almanachowym słowniku dzi. Studenci nadesłali kilkadziesiąt zgłoszeń oraz zdjęć
studenckim pod hasłem „Jedzenie” można przeczytać przygotowanych dań, a nasz zespół Employer Branding
ocenił, czy faktycznie nadają się na studencką kieszeń.
Po obróbce redakcyjnej smaczny materiał trafił w ręce
grafików. Temat zainspirował ich do stworzenia książki
w stylu retro. Stąd charakterystyczna cerata w czer-
wono-białą kratę na okładce publikacji.

Pierwsza odsłona „Student’s Cook Book” została przy-
jęta z dużym entuzjazmem. Książka jest dostępna na
targach kariery oraz na Dniach z KPMG organizowa-
nych na wyższych uczelniach.

Zespół Employer Branding KPMG

MAGAZYN EMPLOYER BRANDING  numer 3(6)/2014 # 23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28